Országos Koncz János hegedűverseny területi válogató 2016.

Kategória: Archívum

Az Országos Koncz János hegedűverseny területi válogatóján 2016 októóber 17-én részt vett Páli Borka (II korcsoport), és Kövesdi Anna Róza (III. korcsoport), mindketten nagyon szépen szerepeltek. Kövesdi Anna Róza továbbjutott az Országos verseny döntőjébe, amely Szombathelyen, 2016 december 2-4 között kerül megrendezésre.

V. Szakmai találkozó, Crensovci

Kategória: Archívum

Ebben a tanévben a szlovéniai Crensovciban jártunk 2016.június 8-án. Négy esztendőre visszatekintő partnerkapcsolatunk van a városka általános iskolájával. 
Az évente megrendezésre kerülő szakmai találkozó idei témája: „Ifjúság, bolondság”. A festészet nyelvi kifejezőeszközével hangolódhattak fiataljaink a témára.
Tanulóink vidám hangulatú és eredményes alkotó tevékenységgel koronázhatták meg az idei tanévet. E rendezvény alkalmat adott a tanárok pedagógiai/szakmódszertani beszélgetésére is. 

Bővebben...

Magyarlak-Csörötneki tagozat tavaszi hangversenye 2016.

Kategória: Archívum

2016. május 19-én szép számú közönség előtt léptek fel iskolánk Magyarlaki-Csörötneki Tagozatának tanulói. Tavaszi hangversenyünk már hagyományosnak mondható, hiszen több mint 10 éve rendszeresen megszervezzük. A tagozaton tanuló növendékek erre az alkalomra is nagy lelkesedéssel készültek, most is tele izgalommal, de örömmel mutatták meg a nagyközönség előtt, hogy mit tanultak ebben az évben. A koncert a tagozat növendékeiből alakult kórus műsorával kezdődött, majd az egyéni hangszeres előadások után iskolánk fúvószenekara adta elő műsorát. A lelkes közönség minden fellépőt hangos tapssal jutalmazott.

VII. Országos Festészet Verseny Szentes

Kategória: Archívum

2016. május 21-én került megrendezésre Szentesen a VII. Országos Festészet Verseny, ahová 57 művészeti iskola küldött be pályaművet. A beérkezett 576 pályaműből került kiválasztásra iskolánk két tanulójának: Papp Hajnalnak és Bedi Dórának 1-1 alkotása. A döntőben tájfotó, mint ihlet felhasználásával személyes élményekből táplálkozó egyedi hangvételű festményt kellett készíteniük.

Bővebben...

Four Bones Quartett koncertezett a Refektóriumban

Kategória: Archívum

2016. május 9-én 18 órától adott koncertet a budapesti „Four Bones Quartett” a Polgármesteri Hivatal Refektóriumában. A harsonaquartett meghatározó zenei élményeit összefoglaló előadásán keresztül egészen rendkívüli zenei utazáson vehetett részt a kevés számú hallgatóság. Ennek a koncertnek csak vesztesei voltak, azok akik nem hallgatták meg.
A hangversenybérlet következő előadása az Ifjú Tehetségek koncertje lesz, 2016. május 30-án 18 órától a Refektóriumban.