Zongoraest a Refektóriumban 2016

Kategória: Archívum

Tóth László zenetanár, kiváló zongorista. Iskolánk Őriszentpéteri tagozatának volt növendéke, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán végzett zongoraművész adott koncertet 2016. április 18-án 18 órától a Refektóriumban. A hangversenyen a zongorairodalom gyöngyszemeit felsorakoztató műsort olyan produkciók egészítették ki, mint Brahms e-moll cselló-zongora szonátája és egy marimba verseny. Így az est vendégeként egy kiváló csellistát Jakobovics Nikolettát és a jazz műfajban járatos marimba játékost, Takács Ferencet is hallhattuk.

Bővebben...

10 éves jubileum - Képzőművészeti tagozat

Kategória: Archívum

2016. április 9-15-ig volt látható iskolánk képzőművészeti tagozatának 10 éves jubileuma alkalmából rendezett kiállítás a szentgotthárdi Templom Galériában. A kiállítás megnyitója egyben a tagozat jubileumi rendezvénye is volt, melynek sikere Csomósné Boros Erika, képzőművész-tanárnő érdeme.

A megnyitón köszöntőt mondott Labricz Béla alpolgármester úr, a képzőművészeti ág életéről pedig Csukly Gergely tagintézmény-vezető beszélt. Ismertette a 2005-ben elindult képzés előzményeit, az oktatás feltételeinek megteremtését Szentgotthárd Város Önkormányzatának támogatásával.

Bővebben...

Adventi hangversenyek 2015

Kategória: Archívum

 

 

2015 decemberében több hangversenyen és ünnepi műsoron szerepeltek tanulóink. Ezek közül külön figyelmet érdemel a Szentgotthárdi Pszichiátriai Betegek Otthonában tartott koncert, illetve iskolánk Magyarlak-Csörötneki Tagozatának hangversenye a Csörötneki Kuntár Lajos Művelődési Házban, melyen a tagozat minden növendéke fellépett. A fotók a tagozat koncertjén készültek, ahol vendégként a Rábavölgyi Ifjúsági Vonószenekar és iskolánk Rézfúvós kamaraegyüttese is szerepelt.

Bővebben...

Zenetörténeti vetélkedő 2016.

Kategória: Archívum

A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány valamint a Szentgotthárd és Térsége Iskola, Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskolája szervezésében 2016. március 12-én került megrendezésre a Körzeti Zenetörténeti Vetélkedő a térség iskolái számára.

Bővebben...

Népdaléneklési verseny 2015

Kategória: Archívum

2015. december 8-án a szentgotthárdi színházban körzeti népdaléneklési versenyt tartott a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola és A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány. A versenyen közel 90 résztvevő egyéni, kamara és csoportos bemutatóját értékelte a zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéssel. A Körmendről, Őriszentpéterről és Szentgotthárd iskoláiból érkezett gyermekek nagyon jól érezték magukat, mindannyian hozzájárultak a magyar népdalkincs megőrzéséhez.

Bővebben...