Gesangsverein Jennersdorf Kóruskoncertje

Kategória: Archívum

 

A Jennersdorfi Énekegyesület a burgenlandi élénk civil-és virágzó kulturális élet jeles képviselője. A
Szentgotthárdtól tíz kilométerre működő kórus tevékenysége 117 éves múltra tekint vissza, az 1898-ban történt alapításkor még tisztán férfikarként működtek. Az idő múlásával női szólamokkal kibővült kórus negyven fő feletti taglétszámmal dolgozik Hans-Jörg Hanifl egyesületi elnök, és Andrea Werkovits művészeti vezető irányításával. A kórus nyilvános hangversenyek, egyházi rendezvények, kórustalálkozók, zenei versenyek rendszeres résztvevője.

Bővebben...

Tavaszi hangverseny a Csörötnek-Magyarlak tagozaton

Kategória: Archívum

2015. május 7-én 17 órától iskolánk kamaracsoportjai és a Csörötneki-Magyarlaki Tagozat tanulói szerepeltek a már hagyományos Tavaszi hangversenyen a csörötneki kultúrházban. A jó hangulatú koncerten a tagozat minden növendéke fellépett és megmutatta mennyit fejlődött az elmúlt tanévben.

Bővebben...

Művészeti bemutató 2015. április 25.

Kategória: Archívum

 

2015. április 25-én rendeztük meg iskolánk Művészeti Bemutatóját, ezúttal a Széchenyi Általános Iskola aulájában, mely a rendezvénynek igen jó helyszínt biztosított. 16 órától a képzőművészeti ág tanulóinak kiállítás-megnyitójával kezdődött a rendezvény, majd 17 órától a zeneművész ág hangversenyét hallgathatták meg az érdeklődők.
A kiállítást a képzőművészeti tanszak vezetője Csomósné Boros Erika nyitotta meg. Köszöntőjében bemutatta a kiállítást és összefoglalta a tanév munkáját.
A jó hangulatú délutáni koncerten fellépett a Rábavölgyi Vonószenekar – Bene Krisztina vezetésével, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Kórusa - Sebestyénné Németh Eszter vezényletével és az Ifjúsági Fúvószenekar – Pass Róbert irányításával.

Bővebben...

Zenetörténeti verseny 2015

Kategória: Archívum

2015. március 28-án 9 órától rendeztük meg a Takács Jenő Alapfokú Művészeti Iskola és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány szervezésében a Területi Zenetörténeti Versenyt, ebben az évben „Költészet és Zene” címmel. A játékos vetélkedőn résztvevő 4 csapat tagjai a körmendi és a szentgotthárdi iskolákból érkeztek. A gyerekek szépen felkészültek a versenyre és ügyesen meg oldották a feladatokat. Jutalmul a Csákányi László Filmszínházban megnézhették felvételről az Antonio Gades által rendezett Carmen Flamenco című darabot. A verseny igazi győztese a felkészülésben résztvevő gyermekek voltak, aki bővítették ismereteiket a művészetnek ezen a két gazdag területén.

Bővebben...