10 éves jubileum – Képzőművészeti tagozat

2016. április 9-15-ig volt látható iskolánk képzőművészeti tagozatának 10 éves jubileuma alkalmából rendezett kiállítás a szentgotthárdi Templom Galériában. A kiállítás megnyitója egyben a tagozat jubileumi rendezvénye is volt, melynek sikere Csomósné Boros Erika, képzőművész-tanárnő érdeme.

A megnyitón köszöntőt mondott Labricz Béla alpolgármester úr, a képzőművészeti ág életéről pedig Csukly Gergely tagintézmény-vezető beszélt. Ismertette a 2005-ben elindult képzés előzményeit, az oktatás feltételeinek megteremtését Szentgotthárd Város Önkormányzatának támogatásával.

Kiemelte a képzésben végig vezető szerepet játszó Csomósné Boros Erika tanárnő szerepét, szakmai elkötelezettségét, mely a pedagógus folyamatos innovációjában is megnyilvánul. Részletesen ismertette az elmúlt 10 évben elért eredményeket, a szakirányú továbbtanulást választókat, az országos tanulmányi versenyeken sikeresen résztvevő növendékeket. Elmondta, hogy az elmúlt 10 évben, mintegy 130 tanuló részesült vizuális nevelésben, melynek következtében látásmódjuk, érzelmi világuk szélesedett gazdagodott. Kiemelte, hogy a Takács Jenő Művészeti Iskola a képzőművészeti ággal gazdagabbá vált, a tevékenység a kreativitás tekintetében nagy jelentőséggel bír.

A rendezvényt zenei produkciók színesítették, az iskola egykori két tanszakos növendékei léptek fel, akik a képzőművészeti és zeneművészeti ágon is tanultak, majd a zeneművészetet választották hivatásukul.

A megnyitót követően Horváth Tibor, iskolánk volt tanulója, médiadesigner, jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanára bemutatójára került sor, majd pedig a vendégek megtekintették az iskola egykori tanulói, – mára művészeti pályán lévő fiatalok – és egykori tanáruk közös kiállítását.

A mellékelt képekért köszönet városunk historikus képalkotójának, Bana Ferencnek.

{gallery}10_eves_jubileum_kepzomuveszet{/gallery}

tovább a képekhez–>