You are currently viewing Grafika/festészet tanszakos tanulók szakmai kirándulása – 2019.március 26.

Grafika/festészet tanszakos tanulók szakmai kirándulása – 2019.március 26.

A tanév talán legkedvesebb programjára került sor 2019.03.26-án. Minden évben izgalmas várakozást követően kerül sor a grafika/festészet tanszakos tanulók szakmai kirándulására.
Ez alkalommal a fővárosban megrendezett Leonardo Da Vinci, a művész-feltaláló, a zseni találmányainak makettjeit, működő modelljeit, tervrajzait nézhettük meg. A reneszánsz kor csodálatos felfedezésinek, kutatási eredményeinek a jelenkorban való hasznosításának felfedező “túrája” volt számunkra ez az alkalom. Festményeinek reprodukciói jó alkalmat kínáltak a reneszánsz festészet haladó törekvéseinek szemléltetésére is. Az “Utolsó vacsora” az egy iránypontos perspektíva, a z “Angyali üdvözlet” a térábrázolás bontakozó, kísérletező jellegére (levegő perspektíva, kulisszaszerű fiktív, ám természeti környezet ábrázolása) korszakalkotó példái.
WR-szemüvegen át, beléphettünk Monalisa Gioconda mellé, miközben hallhattunk is róla. A kirándulást kiegészítette a Földalatti Vasút Múzeum megtekintése, mely a milleniumi események idején szolgálta a fővárosi és a nagy eseményre érkező utazóközönséget. A földalattit természetesen ki is próbáltuk. A föld feletti utazásra is találtunk alkalmat e napon. Villamossal bejártuk a rakpartot és a szikrázó napsütésben tárult fel előttünk Budapest.
Általunk készített fényképek, riportok őrzik meg ezt a szép napot.

plakat 2

tovább a képekre>>