You are currently viewing Nemzetközi hegedűverseny Szófiában

Nemzetközi hegedűverseny Szófiában

 

Művészeti iskolánk volt növendéke, Csukly Tamás, aki jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola tanulója (tanára Dr. Kalló Zsolt Liszt-díjas hegedűművész), nemzetközi hegedűversenyen vett részt Bulgáriában. A 2015. március 12-19 között megrendezett versenynek a szófiai „Lubomir Pipkov Nemzeti Zeneiskola” (Bulgáriában egy olyan zenei intézmény, ahol alap, közép és felsőfokon egyaránt folyik képzés) adott otthont. A nemzetközi hegedűversenyen négy korcsoportban mutatták be a fiatal tehetségek programjukat, Tamás a 3. korcsoportban indult.

A versenykiírás szerinti játékidő nem kevesebb, mint 1 óra 20 perc volt, mely az ő esetében az alábbi műveket tartalmazta:
Johann Sebastian Bach: Adagio és Fuga tételek az No.1-es szólószonátából,
Niccolo Paganini: 13. Capriccio, Wolfgang Amadeus Mozart: B-dúr szonáta K.378,
Sibelius: D-dúr hegedűverseny, Vajda János: Sonate for violin solo, Wieniawski Polonaise Op.4
Volt növendékünk, első nemzetközi versenyén szépen helytállva szerepelt, és igen hasznos tapasztalatokkal tért haza: megismerte a világ legjobbjaiból álló nemzetközi mezőnyt, hasznos tanácsokat kapott a szaktekintélyeket felsorakoztató zsűri tagjaitól, betekintést nyert a nemzetközi versenyek szervezési szokásaiba, és nem utolsósorban számos inspiráló előadást hallgatott meg.
A versenyen való részvételét a Nemzeti Tehetség Program
Hazai tanulók/fiatalok és csapatok nemzetközi versenyeken való részvételének támogatására” c. pályázata támogatta (NTP-TV-14-A/B)

Csukly Tamás a tanév végén sikeres felvételi vizsgát tett a Grazi Zeneművészeti Egyetemre, szeptembertől – szakközépiskolai tanulmányai mellett– az egyetem előkészítő osztályában is tanul.

  emi emet logp
 nzp  ofi