You are currently viewing Tanári hangverseny 2017. november 13.

Tanári hangverseny 2017. november 13.

Volt egyszer egy tanári koncert…..

tanari hangverseny2017 11 13…….. és november 13-án már a sokadik a szentgotthárdi refektórium falai között.
Zeneiskolánk pedagógusai évről évre készülnek, és hívják közös zenehallgatásra a város felnőtt közönségét és iskolánk tanulóit.
Ez alkalommal is rendkívül színes volt a megszólaltatott skála a barokk kor zenéjétől a legmodernebb művekig. Valamiképpen zeneiskolánk összes tanszaka, és szinte valamennyi hangszere képviselve volt a repertoárban. Megszólaltak könnyed, lírai, és elgondolkodtató művek egyaránt.
Örömmel vette a közönség a szokatlan formációkat, mint például: Quantz triószonátájának megszólaltatását Sipos Éva és növendékeinek előadásában, vagy a Boogie-woogie előadását Rezső Rita, Reibling Ervin, Soós János és Szűcs Bálint növendékünk (aki nagy sikerrel ugrott be megbetegedett tanára helyett) játékát.
De nagy taps övezte az úgynevezett sláger darabokat is, amelyek széles körben ismertek, mint Gluck „Orfeusz” dallamát vagy Beethoven D-dúr szonáta rondóját Bene Krisztina és Csukly Gergely, Schubert Gesz-dúr Impromptujét Csukly Gergely, Brahms V. Magyar táncát Páliné Herczeg Anita és Soós János előadásában.
Nagy sikere volt továbbá a különleges technikát igénylő blockflöte darabnak Sebestyénné Németh Eszter és Páliné Herczeg Anita tolmácsolásában, az ironizáló zongora négykezesnek Páliné Herczeg Anita és Csukly Gergely előadásában és Kodály Lírai románcának Falvay Cseperke és Páliné Herczeg Anita bemutatása nyomán.
Ez alkalommal sem maradhatott el hangversenyünk végéről a tanárok alkotta énekegyüttes megszólalása a zeneirodalom legkülönbözőbb karakterű és korú darabjaival, ami külön kihívás pedagógusainknak, hiszen az év többi időszakában nem foglalkozunk közös énekléssel.
Összességében mondhatjuk, hogy az érdeklődést és sikert tekintve szinte kinőttük a refektóriumot, mint a koncert helyszínét, és hogy városunk kulturális életében jelentős színfolt minden alkalommal ez a rendezvény.