A Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány

A zeneiskola mellett működő alapítvány célja Szentgotthárd zenei életének fejlesztése, a zenetanulás támogatása. Az alapítvány élén álló öt fős kuratórium zenei versenyek szervezését, zenei tábor támogatását, a kiemelkedő tehetségek patronálását, koncertek szervezését vállalja fel, céljai érdekében mozgósítja a zenét szerető polgárokat, zeneiskolás tanulókat, zenepedagógusokat.

Az alapítvány közhasznúsági fokozata: közhasznú szervezet.

Alapítványunk adószáma: 18892901-1-18

Az alapítvány köszönettel veszi céljai eléréséhez a zeneszerető polgárok, szervezetek, gazdasági társaságok támogatását az alábbi számlaszámra:

11600006-00000000-05184307

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt által 2022 évben kiírt  Városi Civil Alap keretében „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázat „Civil szervezetek eszközbeszerzési támogatása” alprogramja keretében a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány 5 980 000 Ft támogatást nyert el!

A projekt két fő célja a digitalizáció és a mobilitás. A fejlesztés eredményeként digitális, interaktív, virtuális technológiával működő eszközöket szereztünk be az alapítvány által támogatott oktatási cél megvalósításához, valamint Szentgotthárd város zenei, kulturális életének kibővítéséhez.

A projekt keretében olyan eszközök kerültek beszerzésre, melyek korábban nem voltak biztosítottak sem a művészetoktatásban sem pedig Szentgotthárd kulturális életében. A képzőművészeti ág részére a képzőművészeti teremben került elhelyezésre egy új, hordozható rézkarcprés, és egy interaktív képernyő, mely jelenleg a vizuális nevelés legkorszerűbb eszköze. A mögöttem látható Hauptwerk alapú virtuális orgona beszerzésével pedig, a Takács Jenő Művészeti Iskola leendő orgonista növendékei számára a világ jelenleg legfejlettebb virtuális orgona szoftverével működő digitális hangszerét biztosítottuk. Az orgona mobilitása révén az alapítvány támogatásával megvalósuló koncertek, városi hangversenyek, egyházi események során is méltó zenei szolgálatot jelent a jövőben , és széles palettán szolgálja a művészeti iskolát, valamint Szentgotthárd város és kistérsége lakosságának igényét is.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Nemzeti Együttműködési Alap 2021 évi forrásaiból A szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány, 2021 évi működési költségeire pályázott. Az elnyert támogatás összege: 300 000 Ft, melyből a 2021 évi működésünk biztosított.